T&M.52/

Locatie:

Wervik


Type:

Woning - verbouwing en uitbreiding


Fase:

uitvoering




“patio-connection”

De inplanting van bestaande typische achterliggende gebouwen bij deze rijwoning gaf de aanzet tot het ontwerp met patio.  Door het voorzien van de leefkeuken in het nieuwe deel komen we in contact met de tuin en bedient deze zo ook de patio.  De aan de straat liggende ruimtes worden op deze manier ook voorzien van het nodige daglicht.  De materialisatie van de patio loopt door naar binnen en hierdoor verkrijgen we een nieuw verhaal waarbij interieur en architectuur elkaar kruisen.  Een uitgedikte kastenwand die plaats biedt aan bergruimte, toilet en doucheruimte zorgt ervoor dat de circulatieruimte langsheen de patio ook nuttige ruimte wordt.  De stalen portieken die de uitbouw omarmen worden gebruikt als architecturaal element en verbinden de perceelsgrenzen.  Deze structuren geven op hun manier zo breedte aan het achterliggende volume, de hoogte en kleur wordt bekomen door het verticaal stapelen van geglazuurde stenen in een metselverband.

 

#verbouwing #patio #metaalstructuur #geglazuurde baksteen #licht #zon