J&Y.67/

Locatie:

Nazareth


Type:

Verbouwing/Uitbreiding


Fase:

Uitvoering




“archetype”

Aan een bestaand archetype te behouden volume schakelen we een gelijkvloers naastliggende bebouwing.

Wonen en leven richten we volledig op de tuinzone.  Een dieper liggende inkom aan de voorzijde duidt met één duidelijk gebaar de ingang van de woning die geborgen ligt achter een claustra.  Die door een betonbalk een welbepaalde lijn accentueert.  Een patio die ook de inkom vormt rijgt wonen en slapen aaneen en creëert een zicht op de tuin.  De keuken in het woongedeelte krijgt een directe link met de berging die grenst aan de straatzijde.

Het grid en de afbakening van de ruimtes wordt benadrukt en visueel getoond in een zichtbare betonbalk aan de voorzijde, die door een claustra van houten lamellen op deze manier geborgenheid bieden.  Maar die ook het archetype met het nieuwe volume doet linken.

 

#archetype #claustra #levenslangwonen