ISO2.115/

Locatie:

Izegem


Type:

Evenementenhal


Fase:

Ontwerp
“ISO 2.0”

De nieuwe evenementenhal is ontworpen als een veelzijdige ruimte met de essentie van een fuifzaal, gericht op het faciliteren van diverse activiteiten voor een breed publiek.

Fysiek gescheiden van het Vrijetijdspunt, fungeert het ontwerp als een verbindend element met een ontworpen binnenplaats die harmonieus samenweeft met de omgeving. Strategisch gepositioneerd tussen de Leest en de Topturnhal, dient de evenementenhal als een architecturale overgang, waarbij eerlijke materialen en gouden accenten bijdragen aan een unieke uitstraling. Het architecturale ontwerp fungeert als een kameleon in verschillende architectonische invloeden van de omgeving.

De akoestische doos binnen het gebouw wordt omringd door bufferzones, en maatregelen zoals geluid reducerende wanden, een geluidsabsorberend sas, en performante dak- en raamelementen worden genomen om geluidsoverlast te minimaliseren.

De architecturale aanpak omvat een gelaagdheid en dialoog van openheid, waardoor het gebouw flexibel inzetbaar is. De foyerzone, gericht op het Vrijetijdspunt en de aangrenzende atletiekpiste, biedt een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap. Deze open ruimte is doordacht ontworpen om een naadloze verbinding met de omgeving te waarborgen, waar bezoekers kunnen genieten van een uitnodigende ambiance.

De visie op volumetrie en inplanting wordt beïnvloed door oriëntatie, lichtinval en beschaduwen, en het gebouw wordt gepresenteerd als een uitnodigende en karaktervolle toevoeging aan de publieke ruimte. Een laagdrempelige sokkel zorgt voor toegankelijkheid, terwijl het conceptuele plan flexibiliteit biedt zonder afbreuk te doen aan de algemene opzet. Architecturaal sluit de nieuwe evenementenhal harmonieus aan bij de omgeving, waarbij de vormgeving en functionaliteit samensmelten tot een iconisch en gastvrij architectonisch gebouw.

 

#nieuwbouw #evenementenhal #beton #hollewanden #goldtouch #foyer #fuifzaalteam:

Valerie Devos / Korneel Vandromme / Teresa Martins

Stabex / V&S-technics / Soniq / Misplon VDC / Econsult