B&W.06/

Locatie:

Geraardsbergen


Type:

Woning - verbouwing uitbreiding


Fase:

Uitgevoerd/voorontwerp




“compact privacy”

De vraag om een compacte eengezinswoning te voorzien in een verkaveling.  Met de nodige aandacht voor natuurlijke lichtte voorzien maar wel met het oog op de nodige privacy verzekeren.  Een doorlopende wand aan de voorzijde waarachter een patio is gelegen biedt ons de mogelijkheid om tweezijdig licht te laten binnentreden.  

De volumestudie is een spel met wanden en overkragingen die de dynamiek in de gevels voorziet.  Wel met de nodige aandacht tot compactheid en het gebruiken van elke vierkante meter.

In een tweede fase was het voor de bouwheer duidelijk om de gecreëerde compactheid op het gelijkvloers open te maken en plaats te maken voor meer openheid.  Met een kleine ingreep om het geheel stabiliteittechnisch te behouden en de ingreep in afbraakwerk en toevoegingen te vermijden.  Rond de te behouden achterwand wordt een meubel voorzien.  Die de verschillende ruimtes linken en opener maken waar de bouwheer het wenst.  De te behouden balken laten we visueel doorlopen in een haardmeubel.

 

#nieuwbouw #patio #budget #compact #licht